Hier doen wij het voor

Orthodontiepraktijk Amsterdam Oost is altijd blij als onze patienten uiteindelijk gelukkig en meer dan tevreden onze praktijk voor orthodontie verlaten. Soms binnen een half jaar, meestal tussen een en anderhalf jaar en een enkele keer langer dan twee jaar.
Zonder uitzondering zeggen ze allemaal “Het is de moeite meer dan waard.” En: “had ik het maar eerder gedaan”. Een greep uit de vele reacties van tevreden patienten:

Eindelijk geen diasteem meer

“Ik heb altijd een spleetje (diasteem) tussen mijn voortanden gehad. Toen ik 13 jaar was vond mijn tandarts het niet nodig om daarvoor een beugel te dragen. Hij vond het ‘zonde’ om daarvoor alles te verplaatsen. Er is toen een composietvulling toegepast. Dat heeft er tien jaar in gezeten, toen brak het af. Daarna volgden jaren van ‘pappen en nathouden’. Nu ben ik in de gelegenheid om voor eens en altijd van mijn diasteem af te komen. Op aanraden van een vriendin ben ik bij jullie terechtgekomen. Aanvankelijk zou ik een plaatjesbeugel dragen, maar de orthodontist, Elsje Huntjens, adviseerde mij de clear aligners van Invisalign. In januari 2022 ben ik gestart en is september dat jaar was ik klaar. En dat kwam goed uit, want inmiddels ben ik verhuisd naar Rotterdam.”

Lotte - Rotterdam

RETAINER DRUKTE MIJN TANDEN NAAR VOREN

Via mijn tandarts van Amstelgroep werd ik doorverwezen naar jullie praktijk in Oost. Ik droeg namelijk een retainer, waardoor de tanden in mijn onderkaak ongemerkt naar voren werden geduwd. Elsje Huntjens heeft mijn intake gedaan en adviseerde mij een behandeling met Invisalign. Daarnaast had ik een overbeet, maar dat was niet het hoofddoel. Elsje heeft de overbeet meegenomen in de behandeling. Totaal heb ik ongeveer 2x veertien clear aligners van Invisalign gedragen. Bij het wisselen van de aligners was het een beetje gevoelig, maar dat was na anderhalf dag wel weg. Als huisarts heb ik een publieke functie. Het geeft mij een fijn en zeker gevoel nu alles goed staat. Dank jullie wel!

Anouk – Breukelen

MIJN OMGEVING MIST MIJN BEUGEL

Anderhalf jaar geleden besloot ik om in behandeling te gaan voor een correctie aan mijn gebit. Vooral mijn onderkaak en tanden stonden scheef. De orthodontist adviseerde mij een slotjesbeugel en heeft gelijk mijn bovenkaak tijdens de behandeling meegenomen.
Ik heb heel weinig problemen gehad of eigenlijk helemaal niet. De eerste week is het wennen en voel je een beetje druk. Mijn omgeving vond de slotjesbeugel zelfs mooi staan. Ze moesten even wennen toen ik mijn beugel heb laten verwijderen. Maar het resultaat is verbluffend. Ik kan iedereen dan ook adviseren: Als je niet blij bent met je gebit, neem een beugel. Het wordt echt een stuk mooier en je voelt je veel beter.

Dagmar – Diemen

Ik heb het mezelf cadeau gegeven

Naarmate ik ouder werd gingen mijn kaken slinken, waardoor mijn tanden scheef gingen staan. Ik ergerde mij eraan als ik in de spiegel keek, want mijn tanden hebben altijd recht gestaan. Via mijn tandarts ben ik bij jullie praktijk voor orthodontie gekomen.

De orthodontist adviseerde mij te behandelen met Invisalign.
Ik ben op mijn 79ste begonnen met 14 bitjes (clear aligners).
Om alles nog mooier te maken heb ik daarna nog een extra setje gedragen van 7 aligners. Van begin af aan heb ik mij gehouden aan de voorschriften voor een maximaal resultaat. Bij het dragen heb ik hooguit wat druk gevoeld, maar totaal geen pijn. En wat ik ook fijn vond is dat ik altijd door Sarah werd behandeld. Er is in de praktijk een goede sfeer. Ook de vrouwen achter de balie zijn altijd vriendelijk en telefonische vragen worden deskundig beantwoord. Ik ben inmiddels 80 geworden en tevreden met het resultaat.

Anke – Amsterdam

Gelijk doen, het is 't dubbel en dwars waard

“Volgens planning heb ik mijn beugel ongeveer 1,5 jaar gedragen. Mijn tanden stonden scheef. Omdat ik van nature veel lach, vond ik dat niet mooi staan, daardoor werd ik soms onzeker. In ’t begin was het even wennen, vooral met het wisselen van de elastiekjes, maar daarna ging het prima. En… eerlijk gezegd: mijn omgeving en ik vonden de beugel mij heel goed staan. Doordat ik een keramische beugel had, viel het bijna niet op. Ik zou iedereen die een gebitscorrectie overweegt adviseren: Gelijk doen! Zie het als je rijbewijs halen, het is megaduur maar je hebt er de rest van je leven heel veel plezier van. En nu ga ik lekker shinen.”

 Jade – Amsterdam

Richt je op het einddoel

"Ik had last van een ernstige obstructieve slaapapneu. Daardoor sliep ik slecht en was ik altijd ontzettend moe. Dat beïnvloedde mijn persoonlijke en sociale leven. Op advies van het OLVG heb ik een kaakoperatie ondergaan in het AMC waarbij mijn boven- en onderkaak naar voren zijn geplaatst. De operatie viel mij mee, dankzij goede pijnmedicatie.
Begin dit jaar heb ik de orthodontiebehandeling voortgezet. De eerste dagen was het erg gevoelig en wennen. Daarna ging het wel. Vandaag ben ik eindelijk klaar. Dit alles heeft mijn leven totaal verbeterd. Geen slaapapneu meer, mooie rechte tanden en stevige kaken die perfect op elkaar passen. Ik ben zeer gelukkig. Mijn advies? Expect the worst, but hope for the best! Onderga het en richt je op het einddoel.

Edwin – Amstelveen

Incisor that slid over tooth

In total, I wore braces for about 2.5 years, but that was because of the Covid pandemic. I stayed in Spain during the lockdown. And I could not come back regularly for checkups. This lasted for about seven months. My two incisors slid over the adjacent tooth on both sides. This was a major annoyance for me. Fortunately, they handled and treated this very well here. I am now extremely happy that I can finally show all my teeth. It looks great. Thank you very much!

Eva - Amsterdam

ALS JE TWIJFELT,
DAN HEB JE TE LANG GEWACHT

“Bij aanvang heb ik bewust gekozen voor Invisalign. Het traject, de tijdsduur en het eindresultaat waren vergeleken met een slotjesbeugel hetzelfde en niet veel duurder. Ik ben begonnen met 14 clear aligners. Daarna heb ik een na-correctie gehad met 7 aligners. Totaal duurde het iets minder dan een jaar. Uiteindelijk heeft de orthodontist mijn hele gebit aangepast, want mijn bovenkaak stond ook een beetje scheef. Nu sluit alles beter aan. Als ik eraan terugdenk dan heb ik er veel te lang mee doorgelopen. Ik had dit veel eerder moeten doen en niet moeten twijfelen. Invisalign is niet pijnlijk; het ziet er mooi uit; je kunt het er zo uithalen; je kunt je tanden blijven flossen en verzorgen. Het contact met deze praktijk was echt prima. Iedereen is superlief en behulpzaam. Ik ben blij, het resultaat is echt prachtig!”

 Linda – Amsterdam

Mijn hele gezicht is veranderd

Op 1 januari 2017 kreeg ik een hersenbloeding. Als gevolg daarvan belandde ik een rolstoel.  Sindsdien kreeg ik sondevoeding toegediend. Mij verplaatsen in een rolstoel vind ik nog niet het ergste, maar wel een hele scala aan klachten die ik er ‘zomaar bij kreeg.’ Door de sondevoeding verslechterde mijn gebit. M’n tanden gingen schuiven en steeds verder uit elkaar staan. Via het internet zocht ik naar een orthodontist en kwam ik uiteindelijk bij Orthodontiepraktijk Amsterdam Oost terecht. Zij hebben mij een slotjesbeugel geadviseerd voor mijn boven- en onderkaak. Doordat mijn tanden erg ver uit elkaar stonden vond ik aan het begin de draden erg vervelend en soms deed het zeer. Uiteindelijk heb ik twee jaar lang de beugels gedragen. Nu zijn ze verwijderd en hebben ze spalkjes achter mijn tanden geplaatst. Dankzij de ortho’s en hun assistenten heb ik nu weer een mooi en recht gebit. Ook lijkt het of mijn kaken weer recht staan. Eigenlijk is mijn hele gezicht veranderd. Ik ben ik erg tevreden met het mooie resultaat.

Hanneke - Amsterdam

Ik word er emotioneel van

“Wat ben ik blij en emotioneel tegelijk met mijn nieuwe gebit. Eindelijk is het zover en kan ik iedereen het mooie eindresultaat laten zien. Ik heb twee kinderen die mij voorgegaan zijn. Beiden zijn in jullie praktijk ook heel goed behandeld en begeleidt. Nog steeds hebben ze er veel plezier van. Nadat mijn kinderen waren geweest, dacht ik: En nu ben ik aan de beurt. Ik heb er geen moment spijt van gehad en ben zeer tevreden over Invisalign. Dankjewel team Oost. Jullie zijn fantastisch!”

 Ilse – Amsterdam

Probeer het en ga ervoor!

“Toen ik tien jaar oud was wilde ik geen beugel dragen. Nu op mijn 22ste denk ik daar anders over omdat mijn gebit is gaan ‘schuiven’. Om erger te voorkomen koos ik voor Invisalign. Het dragen van de clear aligners is minder heftig dan een slotjesbeugel. Het valt bijna niet op en je kunt het er even uit halen wanneer je wil. Erg handig als je gaat eten of drinken. Totaal heb ik twee setjes van ongeveer 12 clear aligners gedragen. Ik wisselde om de tien dagen. Je voelt bijna niets en al gauw zag ik resultaat. Invisalign, doe net als ik; probeer het en ga ervoor.”

 Ivar – Amsterdam

Niet nadenken, meteen doen!

“De schooltandarts heeft mijn gebit vroeger geen goed gedaan. Ze vulden alleen gaatjes en zeiden niets over mijn (ernstige) overbeet. Pas jaren later begon mijn tandarts erover. Ik werk in een winkel en als ik met klanten sprak, dan voelde ik mij erg onzeker omdat mijn bovengebit ver naar voren stond. Ook schoven de tanden van mijn ondergebit steeds erger over elkaar heen. Ik heb totaal zo’n anderhalf jaar een boven- en onder slotjesbeugel gedragen. Iedereen die twijfelt adviseer ik: Niet nadenken, meteen doen! Het is het echt waard. O ja, en sinds ik een beugel draag is ook mijn tandvlees weer helemaal gezond.”

 Francesca - Amsterdam

GEFELICITEERD RAYYAN!

Het heeft even geduurd, maar jouw geduld was het waard en het eindresultaat is fantastisch! Geen slotjesbeugel meer, maar prachtige tanden en een zelfverzekerde glimlach. Dat zien wij graag.

Onlangs kwam je bij ons terug. Nu voor een nachtbeugel, zodat je gave gebit blijft zoals het nu is. Fijn ook om te horen dat hierdoor jouw zelfvertrouwen enorm is versterkt. Heel veel plezier en geniet ervan!

 Rayyan - Amsterdam

Podcasts met videobeelden

Ik presenteerd steeds meer podcasts en daarin zitten soms ook videobeelden. Daardoor werd ik mij bewust van hoe ik overkwam. Een extra trigger was dat een paar tanden steeds schever gingen staan naarmate ik ouder werd. Ik vroeg mijn tandarts ernaar en die adviseerde mij jullie praktijk voor orthodontie. Daar heb ik geen spijt van gehad. Ik ben uitstekend geholpen en heb slechts één Invisalign setje gedragen van ongeveer 12 clear aligners. Mijn omgeving heeft nauwelijks gemerkt dat ik de transparante hoesjes droeg. Vaak begon ik er zelf over.

Diederik - Amsterdam

Het is kaarsrecht geworden

“Ik wilde in eerste instantie Invisalign, maar op advies van de orthodontist heb ik toch gekozen voor een keramische slotjesbeugel. Ik heb de beugel voor mijn boven- als onderkaak iets meer dan twee gedragen. Maar dat kwam ook door Corona. Het dragen kostte mij geen enkele moeite en het deed ook helemaal geen pijn. De beugelbehandeling deed ik preventief. Ik wil later niet het risico lopen dat mijn tanden eruit vallen. Doordat alles mooi, recht tegen elkaar staat vermindert het ook de kans op plaque en ontstekingen. Maar op een gegeven moment ben je er wel klaar mee en wil je dat ding eruit. Het is nu kaarsrecht geworden en met spalkjes en een nachtbeugel blijft alles keurig op z’n plaats.”

Annemarie – Amsterdam

“Ja écht, kijk dan goed”

“Zelfs mijn vrienden geloofden mij niet toen ik vertelde dat ik een beugel droeg. Kijk maar goed, zei ik. Invisalign is echt bijna ‘onzichtbaar’. Ik ben zo blij met dit resultaat. Het heeft maar zes maanden geduurd en ik heb totaal zo’n 14 aligners gedragen.”

 

Brian - Amsterdam

JE HAD ME HIERVOOR MOETEN ZIEN

“Ik had een ernstige overbeet, waardoor ik aan de binnenkant van mijn tandvlees beet. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een slotjesbeugel om mijn kaak naar voren te kunnen plaatsen. In april ben ik geopereerd en hebben ze mijn onderkaak naar voren gezet en mijn bovenkaak iets naar binnen en naar voren gezet. Daarna een slotjesbeugel gedragen en nu na vijf maanden mag mijn beugel eruit. Ik ben zo ontzettend blij met mijn nieuwe gebit en gezicht. Je had mij daarvoor moeten zien, ik ben een gelukkig mens, dankjewel Orthodontie Amsterdam Oost.”

Hermien, Oostzaan

Superblij met Invisalign

“Ben echt superblij met de hulp van deze praktijk en het eindresultaat! Zelf heb ik een Invisalign behandeling ondergaan. Verschillende keren in mijn leven gekeken of mijn tanden rechtgezet konden worden. Steeds was er een reden waarom het niet kon of om het niet te doen. Totdat ik op mijn 40e Orthodontiepraktijk Amsterdam Oost binnenstapte. Elsje en Sarah (en ook andere medewerkers) zijn zeer betrokken en kundig. Ze leggen alles rustig uit en er hangt een prettige sfeer. Ook met Invisalign maakt het echt uit waar je de behandeling volgt. Bij deze praktijk ben je in goede handen!”


Maurik, Amsterdam

Invisalign? Yesss!

Vorig jaar attendeerde mijn tandarts Schellevis mij op Invisalign. Een plaatjesbeugel wilde ik namelijk niet op mijn 26e. Hij kende een professionele orthodontiepraktijk in Amsterdam-Oost. Na lang twijfelen heb ik toch uiteindelijk de stap durven nemen. Na een positief eerste gesprek heb ik de stoute schoenen aangetrokken. En wat ben ik een jaar later blij met het eindresultaat!

Laura - Amsterdam

Schots- en scheve voortanden

“Als kind vond ik het stiekem wel prettig als mijn tandarts niets zei over een beugel. Later heb ik daar spijt van gehad. Want ik ontwikkelde zeer scheve voortanden. Ze stonden wel 30 graden scheef en ik heb het jarenlang geaccepteerd als een voldongen feit. Een jaar of acht geleden begon mijn tandarts (praktijk Transparant) erover. Hij stelde voor om een beugel te gaan dragen. Twijfel, twijfel. Toen kwam corona en dat maakte het voor mij makkelijker om juist in die periode een beugel te gaan dragen omdat ik vanuit huis werkte. Eind maart ben ik begonnen. Ik heb totaal 2x 14 setjes clear aligners van Invisalign gedragen. Nu ben ik klaar en erg tevreden!”

Gijs - Amsterdam